Mirabelle gets up to mischief
Boek

Mirabelle gets up to mischief (2020)/ Harriet Muncaster, illustrated by Mike Love, based on original artwork by Harriet Muncaster

De mama van Mirabelle is een heks en haar papa is een fee. Ze mag haar heksenspullen niet meenemen naar het jaarlijkse feeënbal. Maar een klein beetje heksenmagie kan toch geen kwaad? Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Deze titel is onderdeel van een nieuwe serie* door Muncaster, die eerder een serie over Mirabelles nichtje Isadora Moon (half vampier, half elfje) schreef. Mirabelle is half heks, half fee, heel vriendelijk en grappig, maar soms ook ongelooflijk stout. Gelukkig is haar moeder volbloed heks en net zo ondeugend, dus Mirabelle kan meestal op begrip rekenen. In dit verhaal gaat Mirabelle met haar gezin naar een feeënbal en probeert zich voor haar papa zo feeachtig mogelijk gedragen. Stiekem smokkelt ze een toverdrankje mee: feeënmagie is maar saai en een beetje hekserij kan vast geen kwaad. Ze tovert per ongeluk vijf draken tevoorschijn en het bal valt in het water. Met humor en tederheid wordt de les overgebracht: Mirabelle mag heus haar heksenkant omarmen, maar moet wel naar haar ouders luisteren! Ook Isadora Moon komt in het verhaal voor. Achterin het boekje zit een handboekje voor het geven van een feeënbal, compleet met recepten en knutsels. Dit deeltje is in het Nederlands vertaald als 'Mirabelle haalt kattenkwaad uit'*. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels | 9780192776495 | 101 pagina's

Titel Mirabelle gets up to mischief
Auteur Harriet Muncaster
Secundaire auteur Mike Love
Type materiaal Boek
Uitgave Oxford : Oxford University Press, 2020
Overige gegevens 101 pagina's - illustraties - 19 cm
Annotatie Bovenaan titelpagina: From the world of Isadora Moon
ISBN 9780192776495
PPN 436653362
Genre sprookjes
Thematrefwoord Feeen ; Heksen ; Kattenkwaad ; Magie
Taal Engels