Wiskunde
Boek

Wiskunde een wandeling in de wondere wereld van de mathematica (december 2021)/ Ann Dooms, eindredactie: Petra Van Caneghem ; illustraties: Davine Peleman

Populariserende bespreking van wiskundige kernconcepten in een geschakelde ketting van verhalen over wat 49 wiskundigen hebben bedacht en doorgegeven.

Recensie

De geschiedenis van de wiskunde is een geschakelde ketting van verhalen over wat wiskundigen bedenken en doorgeven. Dat principe past de auteur hier heel mooi toe. Elk van de vijf hoofdstukken, opgedeeld in tien ongenummerde paragrafen, vertelt een verhaal over een deel van de wiskunde, vanaf het begin tot aan het heden. Die vijf thema's zijn: bewijsvoering, tellen en oneindigheid, abstracte relaties zien, getallen en vormen, kansen en mogelijkheden. Het kortere slothoofdstuk kijkt vooruit, naar de toekomst. Het is duidelijk dat niet alle wiskundige concepten aan bod komen in de verhalen over deze 49 wiskundigen. De relaties van die concepten worden op een oorspronkelijke manier verteld, zonder verwijzingen naar literatuur of internetbronnen. Met een register van begrippen en een apart register van wiskundigen. Populariserende bespreking van wiskundige kernconcepten. Het woordgebruik is soms duidelijk Vlaams. Alle illustraties zijn in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789463935975 | 237 pagina's

Titel Wiskunde : een wandeling in de wondere wereld van de mathematica
Auteur Ann Dooms
Secundaire auteur Petra Van Caneghem ; Davine Peleman
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, december 2021
Overige gegevens 237 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: november 2021 - Met index
ISBN 9789463935975
PPN 434865230
Rubriekscode 510.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wiskunde; Opstellen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wiskunde