Green on
Boek

Green on de leukste en meest productieve manier van werken op basis van principes van de Special Forces (november 2021)/ Joris Janssen & Daan Dohmen, samen met special forces-operators Richard Bergmans, Thomas & Frank

Praktische adviezen voor het samenwerken in teams op basis van de werkwijze van een elite-eenheid in het Nederlandse leger.

Recensie

Hoe kun je, zowel als medewerker en als leidinggevende, van andere beroepsgroepen leren? Dit boek is daarvan een mooi voorbeeld en biedt stof tot nadenken over hoe je in teams en andere verbanden efficiënter en effectiever kunt samenwerken. Dat gebeurt door zeer concrete teksten waarin de werkwijze van de Special Forces, een elite-eenheid binnen het Nederlandse leger, wordt beschreven als voorbeeld voor de aanpak in een jong healthtechbedrijf dat z'n startup beleefde in het begin van de corona-periode. Zeer aansprekend wordt duidelijk waar de kracht van de commando's zit: in levensbelangrijke aspecten als blind weten samen te werken, stap-voor-stap-strategie, vertrouwen in jezelf en je team, een sterke cultuur en aanpassingsvermogen. Teksten over operaties van de Special Forces worden afgewisseld met hoe het jonge techbedrijf daarvan leerde in hun opstart. Elk hoofdstuk sluit samenvattend af met enkele leiderschapsprincipes. Zeer lezenswaardig, ook voor persoonlijke reflectie.

Specificaties

Nederlands | 9789492528834 | 220 pagina's

Titel Green on : de leukste en meest productieve manier van werken op basis van principes van de Special Forces
Auteur Joris Janssen
Secundaire auteur Daan Dohmen ; Richard Bergmans
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Baarn] : S2uitgevers, november 2021
Overige gegevens 220 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Eerste druk: September 2021
ISBN 9789492528834
PPN 433316411
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Organisatieontwikkeling
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Organisatie-ontwikkeling