Peacock is a little shy
Boek

Peacock is a little shy ([2022])/ Xiaoyu Jin & Leying Li

Peacock (ik-persoon) heeft nog nooit zijn staart uitgevouwen. Die van hem is vast niet zo mooi als van zijn familieleden. Bij andere dierenvrienden, zoals Tortoise, de mieren en grandpa Bird, durft hij wel zijn staart te gebruiken om hen te helpen. Dan doet Pauw een bijzondere ontdekking. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In tegenstelling tot zijn pauwvrienden heeft Peacock (ik-persoon) nog nooit zijn staart kunnen ontvouwen, uit angst dat die staart niet zo mooi zal zijn als iedereen verwacht. Het is bij andere dieren dat Peacock meer zelfvertrouwen heeft. Met zijn staart helpt hij Tortoise bij het bladeren vegen, voor de mieren maakt hij er een brug van, grandpa Bird krijgt een veer als decoratie voor zijn nieuwe nest. Op weg naar huis gebeurt er iets magisch waardoor alles anders wordt. Bijna vierkant prentenboek met een wensvervullend einde. De kleurrijke, expressieve prenten in o.a. (was)krijttechniek en waterverf beslaan enkele en dubbele pagina's; de lichaamstaal van de gepersonificeerde en soms aangeklede dieren is duidelijk. Het lage perspectiefgebruik en de afsnijdingen verhogen de betrokkenheid. De tekst laat zich goed voorlezen; verhalende schrijfstijl met veel aandacht voor de gevoelens van Peacock. De Nederlandse vertaling verscheen onder de titel 'Pauw is een beetje verlegen'* (2020). Dit gebonden prentenboek met losse papieren omslag is te gebruiken om te praten over verlegenheid en onzekerheid. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Engels | 9781605376554

Titel Peacock is a little shy
Auteur Jin" Xiaoyu
Secundaire auteur Leying Li
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave New York : Clavis, [2022]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Xiaoyu Jin & illustraties: Leying Li. - Vertaald uit het Chinees - Oorspronkelijke Chinese uitgave: New York : Clavis, (c)2021
ISBN 9781605376554
PPN 43509355X
Thematrefwoord Verlegenheid ; Onzekerheid ; Hulpvaardigheid ; Hoogmoed ; Pauwen
Taal Engels