Mogen we nog wel straffen?
Boek

Mogen we nog wel straffen? over de (on)zin van streng opvoeden (april 2022)/ Philippe Noens, coördinatie: Sarah Auman, Nina Waegemans & Joni Verhulst ; eindredactie: Greet Van Looy

Kritische beschouwing van straf als (on)zinnig pedagogisch aspect binnen de opvoeding, aan de hand van het debat rond de pedagogische tik.

Aanwezigheid

Recensie

Een kritisch boek over de zin en onzin van straffen binnen de opvoeding. In 'Mogen we nog wel straffen?' gebruikt Philippe Noens het debat rond de pedagogische tik als toegangspoort tot een bredere reflectie op hedendaagse opvoeding, opgroeien tijdens een pandemie (en een klimaat- opwarming), en jong en ouder zijn anno 2022. De vraag rijst: als een tik onacceptabel is, wat kan dan wél als het op straffen aankomt? Mogen we onze kinderen nog wel straffen? Bestaan er nog wel strenge ouders? En is er überhaupt zoiets als zaligmakend advies? 'Mogen we nog wel straffen?' is in een onderhoudende, essayistische stijl geschreven. Voor ouders en overige lezers met interesse in een afwijkende visie op opvoeding en pedagogische tactieken. Philippe Noens, onderzoeker en docent aan het Kenniscentrum Gezinswetenschappen in Schaarbeek (Odisee Hogeschool), doctoreerde in de pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven. Hij is een kritische stem in het opvoedingsdebat. Als vader van jonge kinderen staat hij met beide voeten in de praktijk.

Specificaties

Nederlands | 9789463937702 | 191 pagina's

Titel Mogen we nog wel straffen? : over de (on)zin van streng opvoeden
Auteur Philippe Noens
Secundaire auteur Sarah Auman
Type materiaal Boek
Uitgave Gent : Owl Press, april 2022
Overige gegevens 191 pagina's - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463937702
PPN 437151247
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Straffen; Opvoeding
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Opvoeding