Nederlandse flora
Boek

Nederlandse flora veldgids (2021)/ Henk Eggelte, illustraties: Dagny Tande Lid, Annelies Ebregt e.a

Gids voor het determineren van meer dan tweeduizend Nederlandse wilde bloemen- en plantensoorten, met informatie over kenmerken, zeldzaamheid, grootte en bloeitijd.

Aanwezigheid

Recensie

Het determineren van wilde planten levert een essentiële bijdrage aan de bescherming van de inheemse flora. Goede veldgidsen met duidelijke determinatiesleutels zijn hierbij onontbeerlijk. De auteur van deze gids hanteert een nog niet eerder toegepaste methode, die het determineren ten opzichte van andere gidsen vergemakkelijkt. De determinatietabellen zijn compact en duidelijk weergegeven. Bovendien is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van waarneembare vegetatieve kenmerken. Ter ondersteuning van de determinatie zijn van vrijwel alle soorten zwart-wittekeningen opgenomen die de specifieke morfologische kenmerken van de soort of ondersoort weergeven. Tevens wordt tabellarisch héél veel informatie gegeven over status, bloeitijd, grootte en de plaats van de plant in het ecosysteem. Deze veldgids kan zonder dat veel botanische voorkennis nodig is, zowel door de beginnende als door de gevorderde botanist gebruikt worden. Onder meer een termenlijst, illustratieve kenmerken, uitvoerig register op wetenschappelijke, familie- en geslachtsnamen en op Nederlandse namen en een literatuuroverzicht completeren deze veldgids. Uitgebreide en geactualiseerde druk (o.a. aanpassing kenmerken en tekeningen, toevoeging informatie over levensvorm van de plant en uitbreiding van de termenlijst).

Specificaties

Nederlands | 9789050118224 | 491 pagina's

Titel Nederlandse flora : veldgids
Uniforme titel Veldgids Nederlandse flora
Auteur Henk Eggelte
Secundaire auteur Dagny Tande Lid ; Erik Simons
Type materiaal Boek
Editie 13e [gewijzigde] druk / bewerkt door Erik Simons;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, 2021
Overige gegevens 491 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Op omslag: meer dan 2000 soorten, herkenning en determinatie, compleet voor Nederland - 1e druk: Utrecht : Stichting Uitgeverij KNNV, cop. 2000 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789050118224
PPN 431388970
Rubriekscode 585.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Flora; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Flora

Relaties/Serie

Veldgids
Boek

Veldgids (1989-...)

vol.
Uitgeleend