Hemellichamen
Boek

Hemellichamen spiegelingen uit het leven (juli 2022)/ Sinéad Gleeson, vertaald [uit het Engels] door Astrid Huisman ; eindredactie Ilse van Oosten

Autobiografische schets van het leven van een Ierse vrouw wier lichaam door ziekte, gezondheid en moederschap gaat. Met zwart-wit illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Verzameling autobiografische essays en gedichten met bespiegelingen over het (vrouwen)leven. Het 'falende' lichaam dient als inspiratiebron, maar de tederheid, het gevoel dat het kwetsbare lichaam een geschenk is, overheerst. In de opstellen gaat het lichaam van de Ierse Gleeson door ziekte, gezondheid en moederschap. In experimentele, poëtische stijl geschreven. Met illustraties in zwart-wit. Sinéad Gleeson is een Ierse schrijver, televisie- en radiopresentator en redacteur. Haar werk werd gepubliceerd in verscheidene literaire tijdschriften, waaronder Granta.Haar boek 'Hemellichamen' stond op de shortlist van de Rathbones Folio Prize van 2020 en won de prijs voor het beste non-fictieboek van het jaar tijdens de Irish Book Awards.

Specificaties

Nederlands | 9789083206011 | 238 pagina's

Titel Hemellichamen : spiegelingen uit het leven
Auteur Sinéad Gleeson
Secundaire auteur Astrid Huisman ; Ilse van Oosten
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij HetMoet, juli 2022
Overige gegevens 238 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Constellations : reflections from life. - Londen : Picador, (c)2019
ISBN 9789083206011
PPN 43547913X
Rubriekscode Engels 856.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gleeson, Sinéad; Opstellen
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Gleeson