De tocht van de Argonauten
Boek

De tocht van de Argonauten verhalen uit de Griekse Oudheid (2022)/ verteld door Simone Kramer, met illustraties van Els van Egeraat

Ken je de mythe uit de Griekse Oudheid over de sterke Herakles of over Tantalos en zijn helse kwellingen. In totaal worden vijftig verhalen uit de Griekse Oudheid naverteld. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De verhalen uit de rijke schatkamer van de Griekse mythologie zijn al heel vaak en voor verschillende doelgroepen naverteld. Denk in dit kader aan de veel gelezen boeken van o.a. Gustav Schwab en Imme Dros. In deze uitgave heeft de auteur behalve het in de titel bedoelde verhaal nog vele andere bekende en minder bekende mythen en verhalen uit de Griekse oudheid, vijftig in totaal, genomen en die op haar manier naverteld. Ze gaan over goden en stervelingen, liefde en geluk, angst en oorlog, heldendaden en gemene streken. Hoofdpersonen zijn o.a. de sterke Herakles, Theseus die het opnam tegen vijf rovers en over Tantalos en zijn helse kwellingen. De mythen worden verteld in een vlotte stijl waardoor ze goed toegankelijk zijn. Opvallend zijn de talrijke met waterverf ingekleurde penillustraties in zwart-wit. Achterin is een woordenlijst opgenomen. In een vorige herdruk zijn de Romeinse godennamen vervangen door de bekendere Griekse. De schrijfster heeft ook andere navertellingen van Griekse mythen gepubliceerd waaronder 'De Griekse tragedies'* (herdruk 2014). Deze (vrijwel ongewijzigde her)uitgave is geschikt als kennismaking en opfrisser van de Griekse tragedies en mythologie. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021676678 | 239 pagina's

Titel De tocht van de Argonauten : verhalen uit de Griekse Oudheid
Auteur Simone Kramer
Secundaire auteur Els van Egeraat
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, 2022
Overige gegevens 239 pagina's - zwart-wit illustraties, kaart - 24 cm
Annotatie 1e druk: 1995
ISBN 9789021676678
PPN 437173445
Rubriekscode Grieks 862
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Griekse Oudheid
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Volksverhalen