Gruffalo [Pools]
Boek

Gruffalo [Pools] (2019)/ Julia Donaldson, ilustracje: Axel Scheffler ; przeklad z jezyka angielskiego: Michal Rusinek ; redakcja: Joanna Fiuk, Agnieszka Starok

Een muis schrikt zijn belagers af door een afschrikwekkend fantasiedier als vriend te verzinnen. Hardkartonnen prentenboek met naïeve tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een kleine muis wordt door achtereenvolgens een vos, een uil en een slang uitgenodigd om te komen eten omdat ze hem allemaal zien als een lekker hapje. Maar de muis weigert telkens beleefd door te antwoorden dat hij vandaag bij de Gruffalo eet. Vervolgens legt hij uit hoe dat niet-bestaande beest er uitziet (slagtanden, vlijmscherpe klauwen, eeltige knieën, oranje ogen, paarse stekels, enz.), waarna de dieren afdruipen. Maar dan loopt hij de Gruffalo echt tegen het lijf! Ook die wil hem opeten. Hardkartonnen prentenboek met voor kleuters aantrekkelijke elementen in zowel verhaalinhoud als illustraties: identificatie, verrassing en bevredigend slot, veel herhaling en kleurrijke, herkenbare, wat naïeve tekeningen van wisselend formaat (het monster ziet er nogal goeiig uit). Bovendien is de tekst goed op rijm (aabb) gezet, waardoor het boek zeer geschikt is om voor te lezen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Pools | 9788395110535

Titel Gruffalo [Pools]
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Axel Scheffler ; Michal Rusinek ; Joanna Fiuk
Type materiaal Boek
Uitgave Lublin : Tekturka, 2019
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: The Gruffalo. - London : Macmillan Children's Books, 1999
ISBN 9788395110535
PPN 428249345
Thematrefwoord Monsters ; Angsten ; Rijmvertellingen ; Repeteerverhalen
Taal Pools