Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
New York
Boek

New York (2022)/ auteur Stephen Keeling, vertaling [uit het Engels]: Henriëtte Gorthuis ; aanvullende vertaling: Gon Hokke, Corry Lagerwaard ;bewerking: Punt. vertaling & redactie, Gon Hokke, Corry Lagewaard

Aanwezigheid

Recensie

De Capitool reisgidsen hebben een nieuwe look en feel, maar ook nog veel herkenbaars. Deze gids over New York start met 12 'parels', suggesties voor een verblijf van 24 uur tot 5 dagen, een top 6-lijstje van de klassieke woonhuizen die Brownstones worden genoemd, een top-5 van historische musea en een top-5 van New Yorkse kunstenaars, andere opmerkelijke zaken en een jaaroverzicht. Na een kort stukje geschiedenis wordt New York in vijftien wijken verdeeld die afzonderlijk worden besproken, ook het New York buiten het centrum komt aan bod. De tekst is volledig herschreven maar zoals vanouds is de gids voorzien van veel kleurenfoto's in alle formaten, driedimensionale overzichtstekeningen, opengewerkte tekeningen van musea en paleizen en plattegronden. Afsluitend praktische informatie. Het aparte gedeelte met tips voor reizigers over accommodaties en restaurants is in deze editie vervallen, er staan wat adressen tussen de tekst door genoemd. Her en der staat in een gekleurd kadertje ook nog een leuk weetje vermeld. Informatieve gids, op mat papier gedrukt, met register. In het uitklapbare omslag een kaart van het openbaar vervoer en legenda, met een losse geplastificeerde stadsplattegrond in de achterflap. Kleine tot zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789000385126 | 328 pagina's

Titel New York
Auteur Stephen Keeling
Instelling /Punt. vertaling & redactie, Amersfoort
Secundaire auteur Henriëtte Gorthuis ; Gon Hokke
Type materiaal Boek
Editie 33ste herziene druk;
Uitgave Amsterdam : Capitool, 2022
Overige gegevens 328 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Weert : M & P, reisgidsen & cartografie, 1994 - Met register - Vertaling van: New York. - London : Dorling Kindersley, (c)2021. - (Dorling Kindersley eyewitness travel guides). - Oorspronkelijke uitgave: 1993. - (Eyewitness travel guides)
ISBN 9789000385126
PPN 436629275
Rubriekscode Verenigde Staten 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen New York (stad); Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Verenigde Staten (New York)

Relaties/Serie

Capitool reisgidsen
Boek

Capitool reisgidsen (1994-...)

vol.
Uitgeleend