Anne krijgt een taart!
Boek

Anne krijgt een taart! over een meisje met een voedselallergie (2020)/ geschreven en getekend door Martine Cools-Caspers

Informatie over het hebben van een voedselallergie aan de hand van het verhaal van Anne, die allergisch is voor melk en ei, en graag een eigen verjaardagstaart wil. Informatief prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief en verhalend prentenboekje (46 blz., 18 cm) over omgaan met een voedselallergie. Anne kijkt sip naar de mooie, gekleurde verjaardagstaart van haar zus Imke - iedereen op het feest krijgt een stukje, behalve zij. Er zit melk en ei in de taart, en daar is Anne allergisch voor. Maar misschien kan er ook een taart speciaal voor Anne worden gebakken? 'Anne krijgt een taart!' is in een zeer eenvoudige stijl geschreven. De tekst wordt afgewisseld met zeer basale illustraties in felle kleuren. Het boek bevat daarnaast twee recepten voor taarten zonder melk en eieren, en een beschrijving van de oorzaken en gevolgen van een voedselallergie. Het is het debuut van Martine Cools-Caspers (1981) als schrijver en illustrator. Martine Cools-Caspers besloot om zelf een prentenboek te schrijven over voedselallergie. Een dochter van de schrijver heeft een voedselallergie. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083089928

Titel Anne krijgt een taart! : over een meisje met een voedselallergie
Auteur Martine Cools-Caspers
Type materiaal Boek
Editie 1 druk;
Uitgave [Zelhem] : Het Boekenschap, 2020
Overige gegevens 46 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
ISBN 9789083089928
PPN 428705650
Rubriekscode 605.94
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselallergie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Voedselallergie