What if it's us
Boek

What if it's us (2020)/ Becky Albertalli & Adam Silvera

Als Arthur (16) Ben voor het eerst ziet, is het liefde op het eerste gezicht. Maar omdat ze geen gegegevens uitwisselen, kost het heel wat moeite om elkaar terug te vinden. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Arthur (16) woont tijdelijk met zijn ouders in New York. Hij mist zijn vrienden en voelt zich eenzaam. In een postkantoor ontmoet hij Ben, die onlangs de relatie met zijn vriendje heeft verbroken. Het is liefde op het eerste gezicht, maar omdat ze geen namen, adressen of telefoonnummers uitwisselden, kost het de nodige moeite elkaar te vinden. Als dat lukt, beginnen ze een voorzichtige relatie. Het wat zoetsappige liefdesverhaal is geschreven vanuit afwisselend Arthur en Ben. De auteurs geven de hoofdfiguren een eigen stem: Arthur is onervaren, bescheiden en humoristisch; Ben is harder, streetwise, maar kampt nog met zijn verdriet om zijn verloren liefde. Het verhaal is nadrukkelijk Amerikaans en gaat hier en daar over de top, maar zal met name homoseksuele jongeren aanspreken die uit de kast zijn gekomen of daar nog mee worstelen. Beide auteurs publiceerden bestsellers die verfilmd zijn. Dit boek verscheen in het Nederlands als 'Wat als dit het is'. Luchtig geschreven ontspanningslectuur voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9780062795236

Titel What if it's us
Auteur Becky Albertalli
Secundaire auteur Adam Silvera
Type materiaal Boek
Editie First paperback edition;
Uitgave New York : Balzer + Bray and Harperteen, imprints of HarperCollins, 2020
Overige gegevens 437, 18 ongenummerde pagina's - zwart-wit foto's - 22 cm
Annotatie Eerste druk gebonden uitgave: 2018 - Gevolgd door: Here's to us - Bevat ook: bonuspagina's met een gesprek tussen Becky Albertalli, Adam Silvera en David en Arnold ; achter-de-schermen fotodagboek van de schrijvers
ISBN 9780062795236
PPN 433078863
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Homoseksualiteit ; New York (stad)
Taal Engels