(Knap anders!)
Boek

(Knap anders!) (2019)/ Holly Smale, vertaling [uit het Engels]: Suzanne Braam

Nerdy Harriet (15, ik-figuur) is door haar betweterige gedrag niet zo geliefd bij haar klasgenoten. Dan wordt ze tot haar eigen verbazing gescout als model, de grote kans om populair te worden. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Harriet (15, ik-figuur) is irritant slim, onhandig op sociaal gebied, en niet geliefd bij haar klasgenoten. Als ze tot haar verbazing ontdekt wordt door een scout van een modellenbureau, ziet ze dat als een kans om zichzelf een nieuw imago aan te meten en populair te worden. Haar beste vriendin Nat droomt ervan om model te zijn, en om haar niet te kwetsen besluit Harriet alles voor haar te verzwijgen. Maar dat is natuurlijk niet zo'n goed idee. Harriets eerste wankele stappen op het gebied van modellenwerk zijn humoristisch beschreven, en ook haar nerdy karakter komt goed uit de verf. De personages zijn allemaal behoorlijk vet aangezet, zoals de over-the-top modellenscout, Harriets kinderlijke vader en haar nerdy stalker Toby, maar dat is misschien juist de charme van het boek. Verder is het een vrij oppervlakkig verhaal dat geheel volgens de lijn der verwachting verloopt. De debuterende auteur werkte vroeger zelf ook als model. Een luchtige chicklit voor meiden vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025771034 | 302 pagina's

Titel (Knap anders!)
Auteur Holly Smale
Secundaire auteur Suzanne Braam
Type materiaal Boek
Editie Negende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2019
Overige gegevens 302 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2013 - Vertaling van: Geek girl. - London : HarperCollins Children's Books, (c)2013
ISBN 9789025771034
PPN 420739823
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Mode ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Geek girl [Nederlands]
Boek

Geek girl [Nederlands] (2013-...)

vol. 1
Uitgeleend
Holly Smale