De diepst verborgen herinnering van de mens
Boek

De diepst verborgen herinnering van de mens roman ([2022])/ Mohamed Mbougar Sarr, vertaald uit het Frans door Jelle Noorman

Een jonge Senegalese schrijver probeert de mysterieuze auteur van een literaire cultklassieker uit 1938 te vinden, in een zoektocht die verweven is met de complexe erfenis van het kolonialisme.

Aanwezigheid

Recensie

Een diepgaande literaire roman over een in Parijs woonachtige Senegalese schrijver die op zoek gaat naar de auteur van een klassieker. Diégane Faye krijgt een literaire klassieker uit 1938 in handen en wil de mystereuze T.C. Elimane vinden. Hij werd na de verschijning van zijn roman gevierd als 'de Zwarte Rimbaud', maar na een schandaal en de daaropvolgende racistisch getinte haatcampagne is hij van de aardbodem verdwenen. Diéganes zoektocht naar Elimane zal hem tachtig jaar later naar Senegal, Frankrijk en Argentinië voeren, in een verhaal dat verweven is met de complexe erfenis van het kolonialisme. In beeldende stijl en met psychologische diepgang geschreven. Voor een literair lezerspubliek. Mohamed Mbougar Sarr (Dakar, 1990) is een Senegalees-Franse schrijver. Hij won eerder de prestigieuze Prix Goncourt.

Specificaties

Nederlands | 9789025472825 | 461 pagina's

Titel De diepst verborgen herinnering van de mens : roman
Auteur Mohamed Mbougar Sarr
Secundaire auteur Jelle Noorman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2022]
Overige gegevens 461 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: La plus secrète mémoire des hommes. - Paris : Éditions Philippe Rey, (c)2021
ISBN 9789025472825
PPN 436741768
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Kolonialisme ; Literatuur
Taal Nederlands