Gekkie de gekko
Boek

Gekkie de gekko (2022)/ Rachel Bright, Jim Field, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Gekkie de gekko is overtuigd van zijn zangtalent. Maar de andere dieren op het eiland denken daar anders over, dus besluit Gekkie maar weg te gaan. Als hij een grote kloof vindt waar hij in alle rust zijn lied kan zingen, komt hij tot een verrassende ontdekking. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een tropisch prentenboek over een vrolijke gekko die een wereldster wil worden. Gekkie de gekko is overtuigd van zijn zangtalent en houdt elke dag een uitbundige Gekkie-show op het tropische eiland. Maar op een dag zijn de dieren zijn valse en luide gezang zat. Dus gaat Gekkie maar weg. Hij vindt een grote kloof om in alle rust zijn lied te kwelen. Maar... wat is dat voor afschuwelijk geluid dat daar terugkaatst? ! Zo leert Gekkie een verrassende les over zichzelf. 'Gekkie de gekko' is met humor en op ritmisch rijm geschreven, in een vlotte vertaling van Bette Westera. Met paginagrote, veelkleurige en sfeervolle illustraties. Rachel Bright en Jim Field maakten samen eerder onder meer de prentenboeken 'De leeuw in de muis*', 'Twee vechtende eekhoorntjes**' en 'De walvis wilde meer***'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025777012

Titel Gekkie de gekko
Auteur Rachel Bright
Secundaire auteur Jim Field ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Tekst Rachel Bright, illustraties Jim Field - Vertaling van: The gecko and the echo. - London : Orchard Books, (c)2022
ISBN 9789025777012
PPN 436620154
Thematrefwoord Zangkunst ; Identiteit ; Vriendschap ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands