De herziening
Boek

De herziening (2022)/ Michael Connelly, vertaling [uit het Engels]: Arthur Wevers

Een advocaat kiest nu de andere kant van de balie om de moeilijke heropening van een rechtszaak van vierentwintig jaar geleden te leiden.

Aanwezigheid

Recensie

Micky Haller, strafpleiter uit Los Angeles ('De Lincoln-advocaat' en 'Het laatste oordeel'), treedt dit keer op als openbare aanklager. Een hele ommekeer, tot nu toe heeft hij altijd aan de kant van de verdediging gestaan. Het gaat om de 24 jaar geleden voor een kindermoord veroordeelde Jessup die via de resultaten van recent DNA-onderzoek probeert zijn onschuld te bewijzen. Haller neemt de opdracht aan op voorwaarde dat zijn ex-vrouw hem mag assisteren en zijn halfbroer rechercheur Harry Bosch (hoofdpersoon in veel van Connelly's misdaadverhalen) het nodige onderzoek doet. Het is een moeilijke zaak waarin ze de media en het bewijsmateriaal tegen hebben, maar het trio is ervan overtuigd dat Jessup schuldig is en als hij vrijkomt nieuwe moorden zal plegen. Een goed geschreven, spannende, uitstekende legal thriller van een van de topauteurs in het misdaadgenre met een intrigerende plot en veel aandacht voor de karakterontwikkeling en privélevens van zijn hoofdpersonen, o.a. de verhouding tussen Harry Bosch en zijn tienerdochter Maddie. Vijf sterren in de VN-Detective & Thrillergids. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789059900523 | 349 pagina's

Titel De herziening
Auteur Michael Connelly
Secundaire auteur Arthur Wevers
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2022
Overige gegevens 349 pagina's - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een Lincoln-advocaat thriller - 1e druk Nederlandse uitgave: 2011 - Vertaling van: The reversal. - New York : Little, Brown, (c)2010
ISBN 9789059900523
PPN 436692104
Genre thriller
Taal Nederlands