Op alle fronten
Boek

Op alle fronten (oktober 2022)/ Clarissa Ward

Persoonlijk verslag van een Amerikaanse journaliste over haar professionele carrière en haar ervaringen als oorlogscorrespondente in vele verschillende conflictgebieden.

Aanwezigheid

Recensie

Een indringend persoonlijk verlag van oorlogscorrespondente Clarissa Ward over over haar ervaringen in verschillende conflictgebieden. Door 9/11 vond Clarissa Ward haar roeping; inmiddels is ze een wereldwijd geroemde journalist en maakt ze moedige en empathische reportages vanuit vele conflictgebieden. Toen Ward kinderen kreeg veranderde de blik waarmee ze naar de conflicten kijkt. In dit boek beschrijft ze hoe haar nieuwsgierigheid en gevoel voor rechtvaardigheid haar over de hele wereld leidden, en over haar positie als vrouwelijke correspondente in de buitenlandse journalistiek. 'Op alle fronten' is in een pakkende journalistieke stijl geschreven. Voor een breed tot geoefend lezerspubliek met interesse in (oorlogs)journalistiek. Met een fotospread in kleur. Clarissa Ward (Londen, 1980) is chief international correspondent bij CNN. Ze won talloze awards voor haar journalistieke werk, waaronder zeven Emmy Awards.

Specificaties

Nederlands | 9789493256729 | 375 pagina's

Titel Op alle fronten
Auteur Clarissa Ward
Secundaire auteur Carla Zijlemaker
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Pluim, oktober 2022
Overige gegevens 375 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - foto's - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Nederlandse vertaling Carla Zijlemaker. - Ondertitel op omslag: de leerschool van een journalist - Met register - Vertaling van: On all fronts : the education of a journalist. - Penguin Books, (c)2020
ISBN 9789493256729
PPN 437273172
Rubriekscode 092.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oorlogscorrespondenten; Verhalen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Journalisten