12 vogels die je leven redden
Boek

12 vogels die je leven redden hoe je gelukkig kunt worden van de natuur ([2022])/ Charlie Corbett, vertaald [uit het Engels] door Irene Paridaans en Betty Klaasse

Persoonlijk verslag van een plattelandsman over zijn zoektocht naar troost in moeilijke tijden met behulp van twaalf verschillende vogels.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een persoonlijk verhaal over rouwverwerking en de relatie tussen mens en natuur. Na het verlies van zijn moeder voelt Corbett zich radeloos. Met alle zicht op een vrolijker toekomst verloren, trekt hij naar het platteland op zoek naar troost. Daar hoort hij het uitbundige, tinkelende gezang van de leeuwerik - een geluid dat hem uit zijn sombere stemming de kalmte van de natuur in trekt. Via twaalf verschillende vogels laat Charlie de pracht van de natuur zien, en hoe die te herontdekken. '12 vogels die je leven redden' is in een warme, persoonlijke stijl geschreven en is een uitnodiging om de deur uit te gaan en te leren luisteren naar en genieten van de wereld om je heen. Voor liefhebbers van 'Het Zoutpad' en lezers met interesse in bijzondere vogel- en natuurverhalen. Met enkele zwart-witillustraties. Charlie Corbett is opgegroeid op het Britse platteland. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Edinburgh en werd daarna financieel journalist. Na achttien jaar de wereld rondreizen en schrijven over de economie en financiën, kwam hij erachter dat hij het liefst een rustig leven op het platteland wilde leiden, om omgeven door vogels boeken te schrijven. '12 vogels die je leven redden' is zijn debuut.

Specificaties

Nederlands | 9789029096454 | 288 pagina's

Titel 12 vogels die je leven redden : hoe je gelukkig kunt worden van de natuur
Auteur Charlie Corbett
Secundaire auteur Irene Paridaans ; Betty Klaasse
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, [2022]
Overige gegevens 288 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: 12 birds to save your life. - Michael Joseph, (c)2021
ISBN 9789029096454
PPN 43561486X
Rubriekscode 598.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Verhalen ; Rouwproces; Verhalen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels