Wilde golven
Boek

Wilde golven ([2022])/ Katja Brandis, met illustraties van Claudia Carls ; vertaald [uit het Duits] door Ingrid Vandekerckhove

Tijgerhaai Tiago (14, ik-persoon, dolfijnenmeisje Shari en hun vrienden besluiten naar open zee te vluchten als er een orkaan in aantocht is en hun school wordt bedreigd door shapeshifters uit het moeras. Maar zijn ze op zee wél veilig? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het derde deel van 'Seawalkers*', een spannende fantasy-serie over zwemmende buitenbeentjes. Blue Reef High is in rep en roer. Shapeshifters uit het moeras, merendeels krokodillen, dreigen de school over te nemen. Bovendien is er een enorme orkaan in aantocht. Tiago (14, ik-persoon de tijgerhaai, Shari het dolfijnenmeisje en hun vrienden besluiten naar open zee te vluchten. Maar zijn ze daar veilig voor het natuurgeweld en ook voor de gewetenloze zakenlui die wedkampen organiseren tussen duikers en haaien? 'Wilde golven' is in een vlotte, prettig leesbare stijl geschreven, met personages die van dieren in mensen kunnen veranderen en andersom. Met enkele zwart-witillustraties van o.a. haaien, zeehonden en dolfijnen. Katja Brandis (1970) groeide op in het Rijn-Maingebied in Duitsland en studeerde daar Amerikaans, Duits en Engels. Na een stage bij een uitgeverij en een baan als journaliste kon wijdde zij zich vanaf 2006 volledig aan het schrijven. Ze is onder meer bekend van haar fantasy-series 'Woodwalkers' en 'Seawalkers'. Voor dieren- en fantasyliefhebbers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044841510 | 319 pagina's

Titel Wilde golven
Auteur Katja Brandis
Secundaire auteur Claudia Carls ; Ingrid Vandekerckhove
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2022]
Overige gegevens 319 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Wilde Wellen. - Würzburg : Arena, 2020. - (Seawalkers)
ISBN 9789044841510
PPN 436823470
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Gedaanteverwisselingen ; Kostschoolleven ; Overleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Seawalkers
Boek

Seawalkers (2021-...)

vol. 3
Uitgeleend
Katja Brandis