Percy Jackson en de andere helden
Boek

Percy Jackson en de andere helden (2020)/ Rick Riordan, vertaling [uit het Engels]: Marce Noordenbos

Drie verhalen waarin Percy Jackson samen met Carter Kane een monster bestrijdt, Annabeth en Sadie hetzelfde doen en de vier helden uiteindelijk moeten samenwerken om het kwaad tegen te gaan. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Carter Kane probeert uit alle macht een krokodillengod te bestrijden. Hij wordt door het beest verzwolgen, uitgespuugd en komt dan oog in oog te staan met ene Percy Jackson. Samen weten ze het monster aan te vallen. Een tijdje later wordt Annabeth in de metro bedreigd door een tweekoppig beest, half leeuw en half wolf, maar ze wordt op tijd gered door ene Sadie. Als Percy en Annabeth samen in een hachelijke situatie terechtkomen, kunnen zij op het nippertje hun twee reddende engelen Sadie en Carter waarschuwen. Vier helden, gedeeltelijk afstammelingen van goden, gaan samen de strijd aan met Griekse en Egyptische goden en magiërs. In drie verhalen krijgen we aardig wat herhalingen voorgeschoteld. Het gegeven van de Percy Jacksonboeken blijft origineel. Er zit veel actie in de verhalen, veel gevechten, veel enge monsters en weinig karakterontwikkeling van de hoofdpersonen. De fans zullen vast blij zijn met dit boek maar veel nieuws biedt het niet. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000346738 | 173 pagina's

Titel Percy Jackson en de andere helden
Auteur Rick Riordan
Secundaire auteur Marce Noordenbos
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, 2020
Overige gegevens 173 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2015 - Vertaling van: The Son of Sobek + en: The Staff of Serapis + en: The Crown of Ptolemy. - New York : Disney Hyperion Books, (c)2013, (c)2014, (c)2015
ISBN 9789000346738
PPN 432605762
Genre avonturenroman - verhalenbundel
Thematrefwoord Monsters ; Magie ; Egyptische Oudheid ; Griekse Oudheid ; Mythologie
Taal Nederlands