Zo voelt een zeldzaam dier
Boek

Zo voelt een zeldzaam dier (2022)/ Camille Tisserand, vertaling [uit het Frans]: J.H. Gever

Wil jij iets weten over de bij, de tijger of de ijsbeer? Kijk, lees en voel dan mee! Prentenboek met voelelement. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 14/11/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken peuters TISS

Recensie

Meer weten over de ijverige bij, de sneeuwwitte ijsbeer, de koninklijke tijger, de reusachtige vinvis, de schattige panda en de machtige gorilla? Kijk, lees, voel en beleef dit voelboek van hard karton met afgeronde hoeken, vol zeldzame dieren. Elk dier beslaat twee naast elkaar liggende pagina's met links feiten en weetjes in woord en beeld, veelal in losse blokjes 'geserveerd'. Rechts staat een paginagrote afbeelding van het betreffende dier waarin een aantal specifieke kenmerken uitgelicht worden. Het tekstblok onder de afbeelding richt zich op wat mensen (kunnen) doen ter bescherming en behoud van het zeldzame dier. De tekst is feitelijk, beknopt en vanuit het dier (ik - mij) beschreven - de digitale afbeeldingen zijn stereotiep en (daardoor) herkenbaar. Stukjes stof 'verbeelden' de huid van het dier en voegen tactiele informatie en een portie kijkleesmotivatie toe. Stevig vormgegeven uitgave die prikkelt om de wereld met hoofd en hart te (gaan) verkennen en uitnodigt om een dierbeschermer te worden. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025776312

Titel Zo voelt een zeldzaam dier
Auteur Camille Tisserand
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 24 cm
Annotatie ISBN afkomstig uit barcode op achterkant - Rug vermeldt: Een voelboekje. - Voorkant vermeldt: Voel zelf maar! - Vertaling van: Les animaux à protéger. - Toulouse : Éditions Milan, (c)2022. - (Mes docs à toucher)
ISBN 9789025776312
PPN 436914964
Genre dierenleven
Thematrefwoord Bedreigde dieren ; Voelboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands