Heksenkind [Dyslexie editie]
Boek

Heksenkind [Dyslexie editie] ([2022])/ Monica Furlong

Als de moeder van Leana haar in de steek laat, komt Leana in huis bij Juniper. De bewoners van het middeleeuwse Schotse dorp denken dat Juniper een heks is. Vanaf ca. 12 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Aanwezigheid

Recensie

Leana (ik-figuur) wordt in de middeleeuwen door moeder Maeve in de steek gelaten en omdat haar vader op zee is, neemt Juniper de opvoeding over. Juniper en Maeve beschikken beiden over magische krachten en symboliseren goed en kwaad. Daartussen zal Leana uiteindelijk moeten kiezen. Leana ontwikkelt zich van een argwanend eenzaam kind tot een zelfbewuste jonge vrouw. Een spannend en soms griezelig verhaal, waarin geloof en volksgeloof (hekserij) centraal staan. De vertaling is goed. In deze uitgave die bedoeld is voor kinderen met dyslexie is de tekst gedrukt in lettertype Dyslexie en rechts niet uitgelijnd. Het bevat geen illustraties en de zinslengte en het taalgebruik zijn niet aangepast aan de doelgroep, waardoor het voor hen een pittig boek is. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463245456 | 241 pagina's

Titel Heksenkind [Dyslexie editie]
Auteur Monica Furlong
Type materiaal Boek
Editie [Herdruk];
Uitgave [Deventer] : Uitgeverij Dyslexion, [2022]
Overige gegevens 241 pagina's - 25 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave als reguliere druk: Rotterdam : Lemniscaat, (c)1988 - Oorspronkelijke uitgave in dit lettertype: (c)2014 - Tekst opgemaakt in het lettertype Dyslexie - Vertaling van: Wise child. - London : Gollancz, 1987 - Vormt tezamen met: Juniper en: Colman een trilogie
ISBN 9789463245456
PPN 436337592
Genre historische roman
Thematrefwoord Heksenvervolging ; Schotland; Middeleeuwen
Taal Nederlands