README.txt
Boek

README.txt mijn verhaal (oktober 2022)/ Chelsea Manning, vertaling [uit het Engels] Ed van Eeden

Persoonlijk relaas van de Amerikaanse inlichtingenanalist die geheime informatie deelde met WikiLeaks, waarvoor zij veroordeeld werd maar later gratie verleend kreeg. Met aandacht voor haar ervaringen als transvrouw.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    Spannend en Actief - 1e verd. - Waar VERENIGDE STATEN 399.39 MANN
  • Uitgeleend tot: 25/10/2024
    Spannend en Actief - Waargebeurde verhalen MENS EN MAATSCHAPPIJ ; KLOKKENLUIDERS ORGANISATIES MANN

Recensie

Een persoonlijk verhaal van activiste Chelsea Manning. Manning deelt ervaringen uit haar jeugd, haar moeilijke tienerjaren en wat haar ertoe bracht om het leger in te gaan. Vervolgens beschrijft ze hoe en waarom ze als inlichtingenanalist in Irak de beslissing nam om meer dan zevenhonderdduizend geheime documenten naar WikiLeaks te sturen. Manning werd door de Amerikaanse krijgsraad aangeklaagd en veroordeeld tot vijfendertig jaar cel. De dag na haar veroordeling verklaarde Manning haar genderidentiteit als vrouw en begon ze aan haar transitie. Enkele jaren later verleende president Obama haar gratie en werd ze vrijgelaten. Manning pleit voor meer transparantie en aansprakelijkheid van de overheid en vertelt over haar strijd voor haar rechten als transvrouw. Helder, toegankelijk en openhartig geschreven. Chelsea Manning (Crescent, 1987) is activist, politicus en voormalig inlichtingenofficier bij het Amerikaanse leger. Momenteel woont ze in Brooklyn, waar ze werkt als beveiligingsconsultant. Ze wordt gezien als een expert op het gebied van data science en machine-learning.

Specificaties

Nederlands | 9789402711790 | 285 pagina's

Titel README.txt : mijn verhaal
Auteur Chelsea Manning
Secundaire auteur Ed van Eeden
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, oktober 2022
Overige gegevens 285 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: README.txt. - (c)2022
ISBN 9789402711790
PPN 436813068
Rubriekscode Verenigde Staten 399.39
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klokkenluiders (organisaties); Krijgsmacht; Verenigde Staten; Verhalen ; Transseksuelen; Verhalen ; WikiLeaks
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Klokkenluiders (organisaties)