Het Hotel met het Groene Licht
Boek

Het Hotel met het Groene Licht (2022)/ Kate Milford, vertaald [uit het Engels] door Imme Dros ; met tekeningen van Jaime Zollars

Milo (12) woont in het Hotel met het Groene Licht. Op een donkere winteravond komen er vreemde gasten over de vloer, die allemaal een geheim lijken te hebben. Samen samen met Meddy, de dochter van de kokkin, gaat Milo op onderzoek uit. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannend jeugdverhaal over vreemde gasten in een winters hotel en een magische zoektocht. Milo (12) woont met zijn ouders in het Hotel met het Groene Licht, boven aan een besneeuwde heuvel. Op een donkere winteravond stroomt het hotel vol met onverwachte, vreemde bezoekers. Allemaal lijken ze een geheim te hebben. Spullen verdwijnen, traptreden kraken, schaduwen sluipen rond het hotel. Milo vertrouwt het niet. Samen met Meddy, de dochter van de kokkin, gaat hij op onderzoek uit. Hun spel vol raadsels en aanwijzingen brengt hen steeds dichter bij de waarheid en dan blijkt dat sommige geheimen levensgevaarlijk zijn. 'Het hotel met het groene licht' is vlot en beeldend vertaald door Imme Dros. Met enkele zwart-wittekeningen. Kate Milford (1976) schreef aanvankelijk voor theater en televisie, maar ontdekte uiteindelijk waar haar hart lag: bij de genres die ze zelf graag las in haar jeugd. Voor lezers die houden van magische avonturen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025884185 | 352 pagina's

Titel Het Hotel met het Groene Licht
Auteur Kate Milford
Secundaire auteur Imme Dros ; Jaime Zollars
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2022
Overige gegevens 352 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Greenglass House. - Clarion Books, 2014
ISBN 9789025884185
PPN 436627469
Genre sprookjes
Thematrefwoord Magie ; Spoken ; Hotels
Taal Nederlands