Moeders mooiste
Boek

Moeders mooiste ([2022])/ geschreven en getekend door Dav Pilkey als Sjors Baard en Harold Hutje, ingekleurd door Jose Garibaldi ; vertaald [uit het Engels] door Tjibbe Veldkamp

Dog Man, de politieman met het hondenhoofd, moet samen met de kat Petey bizarre problemen zien op te lossen. Zal het ze lukken? Grappig stripverhaal in kleur, met tekstballonnen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel 10 van de graphic novel-serie Dog Man, waarin de politieman met het hondenhoofd samen met de kat Karel (vroeger een crimineel maar nu vol goede bedoelingen) bizarre problemen moet zien op te lossen. De gebeurtenissen springen vaak van de hak op de tak, maar dat maakt alles levendig en spannend, mede door de vele kleurrijke karakters waarmee het verhaal gestoffeerd is. Karel onthult zijn vileine verleden en Opa heeft snode plannen. Chaos troef! Maar liefde overwint toch alles! De grappige tekeningen met warme kleuren bevatten tekstballonnen met fantasierijke teksten in een groot lettertype. Met af en toe een flip-o-rama voor een film-effect. Dit deel bevat vijftien hoofdstukken plus een introductie van de cast, tekenvoorbeelden, info over de auteur-illustrator (schrijver met ADHD en dyslexie; bekend door o.a. Kapitein Onderbroek). 'Misdaad en blaf'* was deel 9. De serie is bedoeld voor kinderen die niet zo graag lezen, maar biedt ook geoefende lezers veel grappige vondsten (woordspelingen, parodieën, verwijzingen naar andere literatuur, fonetische schrijfwijzen enz.). Gebonden editie. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464530230 | 221 pagina's

Titel Moeders mooiste
Auteur Dav Pilkey
Secundaire auteur Jose Garibaldi ; Tjibbe Veldkamp
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Condor, [2022]
Overige gegevens 221 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Aan de kop van de titelpagina: Boomhut Strips bv presenteert - Beeldverhalen - Vertaling van: Mothering heights. - New York : graphix, 2021. - (Dog Man)
ISBN 9789464530230
PPN 436627523
Genre stripverhaal - detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Politieagenten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dog man
Boek

Dog man (2018- ...)

vol.
Uitgeleend
Dav Pilkey