Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
Een kind van de zee
Boek

Een kind van de zee ([2022])/ Lucie Hubert, vertaling [uit het Frans] Ilse Barendregt en Corine Kisling

Een vrouw met een grote reisdrift ontmoet een zeeman en krijgt met hem een kind. Met haar partner en zoontje zeilt ze de wereld over, totdat haar zoon in de zee verdwijnt.

Aanwezigheid

Recensie

Een autobiografische roman over reizen, liefde en verlies. Het boek volgt het verhaal van Lucie, die opgroeide in Afrika en in Frankrijk niet kan wennen aan de regels waaraan ze zich moet houden. Ze gaat er liftend op uit en ontmoet de Nederlandse zeeman Arthur. Samen krijgen ze een zoon, Mikel. Met zijn drieën varen ze de wereld over op een zelfgebouwd zeilschip. Wanneer Mikel in zee verdwijnt, stoppen ze de reis, ontstaan er relatieproblemen en wordt Lucie geconfronteerd met schuldgevoelens. Hiermee begint haar innerlijke reis naar zingeving en verzoening. In prettige, zachtaardige stijl geschreven, vanuit het ik-perspectief. Lucie Hubert (1955) is geboren in Libreville, Gabon. Ze studeerde literatuur, is schrijver en homeopaat en woont afwisselend in Parijs en op het platteland. De film 'Zee van Tijd' is gebaseerd op dit levensverhaal en verschijnt najaar 2022.

Specificaties

Nederlands | 9789038809687 | 334 pagina's

Titel Een kind van de zee
Auteur Lucie Hubert
Secundaire auteur Ilse Barendregt ; Corine Kisling
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, [2022]
Overige gegevens 334 pagina's - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: De film 'Zee van tijd' is gebaseerd op dit levensverhaal - Vertaling van: Un enfant de la mer. - Mussidan : Les 2 Encres, 2013
ISBN 9789038809687
PPN 427901871
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Rouwproces ; Zeilvaart
Taal Nederlands