Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Ultra Donker en de Wachters van Wildzee
Boek

Ultra Donker en de Wachters van Wildzee ([2022])/ Philip Reeve, vertaald [uit het Engels] door Annelies Jorna

Het meisje Ultra (11) spoelde als baby aan op het eiland Wildzee en werd geadopteerd door de Wachter van de Wildzee, Adam Donker. Als Adam elf jaar later dood wordt gevonden, verandert alles. Met enkele zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannend en sprookjesachtig jeugdverhaal in een 19e-eeuwse setting over vriendschap, familie en de onstuimige kracht van de zee. Het meisje Ultra (11) spoelde als baby aan op het strand van het eiland Wildzee en werd geadopteerd door de dienstdoende Wachter van Wildzee, Adam Donker. Als hij elf jaar later dood wordt gevonden aan datzelfde strand, met stenen in zijn zakken, verandert alles. Wie houdt er nu de wacht om Wildzee op tijd te kunnen waarschuwen als er gevaar dreigt vanuit die geheimzinnige zee om hen heen? Meeslepend geschreven. Met enkele kleine zwart-witillustraties aan het begin van ieder hoofdstuk en een kaart van het fictieve gebied. Philip Reeve (Brighton, 1966) is een wereldberoemde auteur, acteur, illustrator en jeugdauteur. Hij schreef meer dan dertig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Carnegie Medal, de Guardian Children's Fiction Prize en de Los Angeles Times Book Prize. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021680484 | 278 pagina's

Titel Ultra Donker en de Wachters van Wildzee
Auteur Philip Reeve
Secundaire auteur Annelies Jorna ; Paddy Donnelly
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, [2022]
Overige gegevens 278 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Omslagillustratie, hoofdstukopeningen en kaart: Paddy Donnelly - Vertaling van: Utterly Dark and the face of the deep. - Oxford : David Fickling Books, (c)2021
ISBN 9789021680484
PPN 436627744
Genre avonturenroman - historische roman
Thematrefwoord Vondelingen ; Eilanden ; Bijgeloof ; Negentiende eeuw
Taal Nederlands