Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De flat aan het einde van de wereld
Boek

De flat aan het einde van de wereld (2022)/ Arndís Þórarinsdóttir, Hulda Sigrún Bjarnadóttir, vertaald uit het IJslands door Willemien Werkman ; met illustraties van Linde Faas

Björk gaat voor het eerst naar haar oma op een eiland aan het einde van de wereld, waar iedereen in hetzelfde gebouw woont en met elkaar samenwerkt. Als de laatste boot van het seizoen vertrokken is, moet Björk daar een tijdje zien te overleven. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een origineel kinderboek over het meisje Björk dat eindelijk met haar vader, moeder en oudere broer op vakantie gaat naar haar oma, die op een ver eiland aan het einde van de wereld woont. Het eiland is heel vreemd: er is geen wifi, iedereen woont bij elkaar in een flat en ze zijn heel blij met een berg aardappelen. Dan is ook nog de laatste boot van het seizoen vertrokken en heeft ze geen keuze dan op het eiland te overleven. Een verhaal over het grote contrast tussen onze gehaaste, individuele wereld en een eiland waar iedereen samenwerkt om er het beste van te maken. Vlot en hedendaags geschreven. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021468259 | 317 pagina's

Titel De flat aan het einde van de wereld
Auteur Arndís" Þórarinsdóttir
Secundaire auteur Hulda Sigrún" Bjarnadóttir ; Willemien Werkman ; Linde Faas
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Volt, 2022
Overige gegevens 317 pagina's - 23 cm
Annotatie Boek is niet geillustreërd - Vertaling van: Blokkin á heimsenda. - (c)2022
ISBN 9789021468259
PPN 435656767
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Grootmoeders ; Eilanden ; Leefgemeenschappen
Taal Nederlands