Goede reis, ballon
Boek

Goede reis, ballon ([2022])/ Adam Ciccio & Margriet van der Berg, vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

Leerzaam prentenboek over verlies en leren loslaten. Een meisje verliest haar ballon, maar is gerustgesteld wanneer ze zich inbeeldt welke mooie dingen de ballon te zien krijgt en dat hij iemand anders blij kan maken. Met gekleurde aquarel-illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een leerzaam informatief prentenboek over het omgaan met verlies en leren loslaten. In het boekje heeft de ik-persoon een ballon waar ze erg van houdt. Wanneer de ballon wegvliegt, beeldt het meisje zich in welke mooie dingen hij tegenkomt en dat hij iemand anders blij maakt met zijn glitters en vrolijke kleuren. Het boek is geschreven in zachte, poëtische taal. Met sfeervolle gekleurde aquarel-illustraties. Adam Ciccio heeft een praktijk voor poliklinische geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en volwassenen in Marblehead, Massachusetts. Het boek maakt deel uit van de reeks 'Mijn kop is top*', waarin dagelijkse obstakels en de mentale gezondheid van jonge kinderen onder de loep genomen worden. Aan de hand van een herkenbaar verhaal en een bijsluiter, die de auteur schrijft vanuit eigen ervaringen, krijgen kinderen en volwassenen meer inzicht in wat er omgaat in jonge hoofden. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044845013

Titel Goede reis, ballon
Auteur Adam Ciccio
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Margriet van der Berg
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2022]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Adam Ciccio / illustraties: Margriet van der Berg - Vertaling van: The incredible journey of a lost balloon. - New York : Clavis Publishing Inc., (c)2022
ISBN 9789044845013
PPN 436877430
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rouwproces; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Rouwproces

Relaties/Serie

Mijn kop is top
Boek

Mijn kop is top (2022-...)

vol.
Uitgeleend
Adam Ciccio