Kan dit weg?
Boek

Kan dit weg? een pleidooi voor professioneel informatiebeheer bij de overheid (september 2022)/ Saskia Giesbers, redacteur: Susan van Ass

Verhalen over de (weerbarstige) praktijk van professionals die zich bezighouden met de verwerking van digitale informatie bij de overheid.

Aanwezigheid

Recensie

Verhalen over de (weerbarstige) praktijk van professionals die zich bezighouden met de verwerking van digitale informatie. Meer dan ooit verzamelt de overheid bergen aan informatie. Helaas wordt er lang niet altijd goed met die data omgesprongen, zoals de toeslagenaffaire op een pijnlijke manier aantoonde. Vanwege complexe wetgeving en de grote hoeveelheid informatie is succesvol informatiebeheer meer dan ooit afhankelijk van de inzet van professionals die weten wat werkt, en wat niet. Saskia Giesbers beschrijft herkenbare verhalen uit hun praktijk, en draagt bovendien oplossingen aan voor uiteenlopende datadilemma's. 'Kan dit weg?' is nuchter en informatief geschreven, waarbij de verschillende aspecten van informatiebeheer uitgelegd worden aan de hand van toegankelijke anekdotes. Het boek is gericht op professionals, maar is ook interessant voor lezers met verregaande interesse in de materie. Met enkele eenvoudige ondersteunende illustraties. Saskia Giesbers is coach, docent en ondernemer. Al ruim twintig jaar helpt ze overheden en andere organisaties met hun informatiebeheer.

Specificaties

Nederlands | 9789461265135 | 253 pagina's

Titel Kan dit weg? : een pleidooi voor professioneel informatiebeheer bij de overheid
Auteur Saskia Giesbers
Secundaire auteur Susan van Ass
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Zaltbommel] : Haystack, september 2022
Overige gegevens 253 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789461265135
PPN 436749947
Rubriekscode 366.45
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Informatiemanagement; Overheid
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Informatie-management