Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
Charlotte's web [Dyslexie editie]
Boek

Charlotte's web [Dyslexie editie] ([2022])/ E.B. White, met tekeningen van Garth Williams

Varkentje Wilbur zal in de winter geslacht worden. Het meisje Veerle bedenkt samen met spin Charlotte een plan om hem te redden. Vanaf ca. 10 jaar. In lettertype Dyslexie.

Aanwezigheid

Recensie

Het biggetje Wilbur is met de fles grootgebracht door het meisje Veerle. Omdat Veerle elke dag met hem en de andere dieren van de boerderij speelt, kan ze de dieren verstaan. Als Wilbur bang is om geslacht te worden, bedenkt de spin Charlotte een heel slim plan. Dit kinderboek is in Amerika in 1952 voor het eerst uitgekomen, maar het heeft nog niets van zijn zeggingskracht verloren. De stijl is intiem, alsof de auteur het verhaal alleen voor jou vertelt. Het ademt vertrouwelijkheid, het argeloze van ieder kind. De dieren behouden hun eigenschappen, maar zijn ook als kind te herkennen. Het varkentje voelt zich eenzaam en is bang om dood te gaan. Terloops worden wetenswaardigheden over de dieren verteld. In vlot lopend, goed Nederlands vertaald. Het dyslexie lettertype, de krappe interlinie en de wat grotere pagina's zorgen voor een overvolle bladspiegel, die voor kinderen met dyslexie niet aantrekkelijk is. Met de oorspronkelijke zwart-witte pentekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463245487 | 149 pagina's

Titel Charlotte's web [Dyslexie editie]
Auteur E.B. White
Secundaire auteur Garth Williams ; Tjalling Bos
Type materiaal Boek
Editie [Herdruk];
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2022]
Overige gegevens 149 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie In colofon: Nederlandse vertaling uit het Engels: Tjalling Bos - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave (in de vertaling van Henriette van Eyck) als reguliere druk: Amsterdam : Strengholt, 1953 - Oorspronkelijke uitgave in dit lettertype: (c)2018 - Tekst opgemaakt in het lettertype Dyslexie - Vertaling van: Charlotte's web. - London : Hamilton, (c)1952
ISBN 9789463245487
PPN 43719373X
Thematrefwoord Boerderijen ; Dorpsleven ; Dieren
Taal Nederlands