Het blijft nog steeds familie
Boek

Het blijft nog steeds familie (mei 2022)/ Theodor Holman

Autobiografische proza waarin de auteur aan de hand van dialogen reflecteert op de doorwerking van de traumatische ervaringen van zijn ouders tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Recensie

Autobiografisch proza van schrijver en columnist Theodor Holman. Holmans ouders zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog beiden in Japans krijgsgevangenschap. Nakomertje Theodor begrijpt aanvankelijk niet waarom de oorlog thuis maar niet is afgelopen, maar komt er mettertijd achter dat ook hij een heftige strijd moet voeren. 'Het blijft nog steeds familie' is met een vlotte pen geschreven, met veel ruimte voor dialoog. Theodor Holman (Amsterdam, 1953) is onder meer schrijver, columnist en journalist. Hij schreef meer dan dertig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de ICODO-prijs en de Pim Fortuynprijs.

Specificaties

Nederlands | 9789492851116 | 248 pagina's

Titel Het blijft nog steeds familie
Auteur Theodor Holman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Leiden : Indah, mei 2022
Overige gegevens 248 pagina's - 24 cm
Annotatie Een compilatie van Oom Noes, Familiefeest, Apenliefde, Hoe ik mijn moeder vermoordde en Een man van staal - Gedeeltelijk eerder verschenen o.a. in Het Parool - Oorspronkelijk verschenen onder de titel: Het blijft toch familie. - Amsterdam : Njgh & Van Ditmar, 2001
ISBN 9789492851116
PPN 435418130
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Indisch milieu ; Familierelaties
Taal Nederlands