Een ijsbeer in de sneeuw
Boek

Een ijsbeer in de sneeuw ([2022])/ Mac Barnett & Shawn Harris, vertaling [uit het Engels]: J.P. de Keizer

Op de Noordpool wordt een ijsbeer wakker in een wereld van sneeuw, water en ijs. Hij gaat op weg en ontmoet allerlei dieren en zelfs een mens. Waar gaat hij naartoe en wat wil hij? Prentenboek met illustraties in scheur- en kniptechniek en koele kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de Noordpool wordt een ijsbeer wakker in een wereld van sneeuw, water en ijs. Hij gaat op weg en ontmoet allerlei dieren en zelfs een mens. Maar waar gaat hij naar toe, wat wil hij? Dit prentenboek bevat een eenvoudig maar aansprekend verhaal en heel bijzondere collageachtige illustraties. De illustraties over meestal een spread zijn in wit en koele kleuren als ijsblauw. Ze zijn gemaakt van figuren die uit papier zijn gescheurd en geknipt, ze zijn gecombineerd met inkt. De tekst van een of twee regels is in de illustraties gedrukt in een zwarte duidelijk letter. Meestal wordt een vraag gesteld, die op de volgende spread wordt beantwoord. Prachtig, intrigerend en heel bijzonder prentenboek waar jonge kinderen heel veel plezier aan kunnen beleven. Was o.a. Amazon Best Book of 2020. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021683706

Titel Een ijsbeer in de sneeuw
Auteur Mac Barnett
Secundaire auteur Shawn Harris ; J.P. de Keizer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2022]
Overige gegevens 38 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst: Mac Barnett & illustraties: Shawn Harris - Vertaling van: A polar bear in the snow. - London : Walker Books, 2021
ISBN 9789021683706
PPN 43662754X
Genre dierenleven
Thematrefwoord IJsberen ; Noordpool
Taal Nederlands