Proefles
Boek

Proefles alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami ([2022])/ Joël Broekaert

Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhelderend boek over de wetenschap van het proeven, met adviezen voor een smaakvoller leven. Gewapend met pen en vork reist Joël Broekaert de wereld over. Zijn geheime ingrediënt om elke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. Kennis over wat smaak precies is en hoe proeven werkt, helpt ook. Broekaert vertelt over het verschil tussen smaken en aroma's, over de werking van de zintuigen en over de chemie van het proeven. 'Proefles' is helder en begrijpelijk geschreven en is zowel informatief als onderhoudend. Met praktische oefeningen om het proces van het proeven op nieuwe manieren te ervaren. Voor alle nieuwsgierige eters en drinkers.Joël Broekaert (1982) is historicus, culinair journalist, schrijver en recensent voor NRC. Hij is jurylid van Celebrity MasterChef en stond in het theater met 'Proefles met Joël'. Hij schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789045046532 | 216 pagina's

Titel Proefles : alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami
Auteur Joel Broekaert
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2022]
Overige gegevens 216 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789045046532
PPN 436711702
Rubriekscode 629
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Smaak; Gastronomie
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Gastronomie