Terugslag
Boek

Terugslag (2022)/ James Patterson & Brendan Dubois, vertaald [uit het Engels] door Waldemar Noe

De nieuwe president van de Verenigde Staten geeft twee CIA-agenten het bevel om zijn plan voor een machtsgreep uit te voeren. De vraag is echter waar hun loyaliteit ligt: bij de president, tevens oud-directeur van de CIA, of bij het landsbelang?

Aanwezigheid

Recensie

Een vuistdikke (507 blz.) actuele politieke thriller van James Patterson. In Amerika heeft de onbetrouwbare en onvoorspelbare Keegan Barrett de verkiezingen gewonnen dankij zijn succes als directeur van de CIA. Zes maanden na zijn eerste termijn bedenkt hij een machtsgreep met dodelijke gevolgen. Barrett geeft CIA-agenten Liam Grey en Noa Himel het bevel om zijn plan uit te voeren, maar het is onzeker waar hun loyaliteit ligt. De CIA volgt normaliter de orders van de president, maar heeft ook gezworen de Amerikaanse grondwet te verdedigen tegen alle vijanden, zowel internationaal als van binnenuit. Wanneer de dreiging rechtstreeks vanuit het Oval Office komt, lijkt dit het begin van het einde.'Terugslag' is snel en zeer toegankelijk geschreven. Niet voor tere zieltjes vanwege de expliciete scènes. James Patterson (1947) is een Amerikaanse thrillerauteur, scenarioschrijver, acteur en producent. Hij won meerdere literaire prijzen, zoals de Audie Award en de Edgar Allan Poe Award.

Specificaties

Nederlands | 9789403110226 | 507 pagina's

Titel Terugslag
Auteur James Patterson
Secundaire auteur Brendan DuBois ; Waldemar Noe
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cargo, 2022
Overige gegevens 507 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: een Amerikaanse president slaat door - Vertaling van: Blowback. - London : Century, 2022
ISBN 9789403110226
PPN 436752360
Genre thriller - politieke roman
Thematrefwoord Presidenten ; Verenigde Staten ; Machtsmisbruik ; CIA
Taal Nederlands