TaalCompleet KNM
Boek

TaalCompleet KNM kennis van de Nederlandse maatschappij (2018)/ auteurs en redactie: Anneke van den Broek [en zes anderen]

Lesmethode Nederlands voor anderstaligen als voorbereiding op het inburgeringsexamenonderdeel Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM).

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek is onderdeel van 'TaalCompleet', een lesmethode Nederlands voor anderstaligen. Het boek en de bijbehorende 'e-learning omgeving' bereiden cursisten voor op 'Kennis van de Nederlandse maatschappij' (KNM), een inburgeringsexamenonderdeel. Het bevat een inleiding voor docenten en een voor cursisten over het gebruik van het boek, waar onder meer in staat: 'Je krijgt ook informatie over andere dingen in je dagelijkse leven in Nederland'. De acht thema's zijn vrijwel hetzelfde als bij inburgering, maar vreemd genoeg komt het inburgeringsthema 'Omgangsvormen, normen en waarden' er niet als thema in voor. De thema's hebben nagenoeg dezelfde opbouw: een filmpje, een toets, bespreken in tweetallen, (enorm veel!) tekst met opdrachten en bespreken met de groep. Alles aangegeven door icoontjes en omringd door mooie foto's. Het icoontje 'praktijk' komt slechts twee keer voor. Veel lezen en luisteren, en alleen onderling spreken, terwijl in de buitenwereld prima geoefend kan worden met praten, omgangsvormen en meemaken van 'andere dingen in je dagelijkse leven'. Helaas een saai en taai boek!

Specificaties

Nederlands | 9789490807252 | 96 pagina's

Titel TaalCompleet KNM : kennis van de Nederlandse maatschappij
Auteur Anneke van den Broek
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amersfoort] : Kleurrijker, 2018
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 30 cm
ISBN 9789490807252
PPN 417401698
Rubriekscode 303.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Inburgeringscursussen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Inburgering