Een raket
Boek

Een raket (2022)/ Lara Bryan, illustraties: Caroline Attia ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Prentenboek over een ruimtereis. Met informatie over een raket, de controlekamer en het ruimtestation. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 18/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken peuters BRYA

Recensie

In dit vierkante informatieboekje voor jonge kinderen staat de raket, de lancering, de reis door de ruimt en de terugkeer op aarde centraal. Iedere spread bestaat uit een kleurrijke, realistische illustratie met talrijke details en een aantal inventieve flapjes. Bij het omslaan van deze flapjes verschuift de illustratie. Soms gaat de tekst ook onder het opengeslagen flapje door. Naast de flapjes bevat het boek een aantal inventieve doorkijkjes, die een leuk effect hebben. Het taalgebruik in dit boek is eenvoudig, maar de begrippen die aan de orde komen zijn van een behoorlijk hoog niveau, waardoor het boek meer dan voldoende informatie geeft, maar voor jonge kinderen misschien te ingewikkeld wordt. Gelukkig wordt de tekst goed ondersteund door de illustraties.

Specificaties

Nederlands | 9781803707334

Titel Een raket
Uniforme titel Kijk binnen in een raket
Auteur Lara Bryan
Secundaire auteur Caroline Attia ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, 2022
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave in samenwerking met UK Space Agency - Vertaling van: Peep inside how a rocket works. - London : Usborne, (c)2022
ISBN 9781803707334
PPN 437207331
Thematrefwoord Ruimtevaart ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands