Elena weet
Boek

Elena weet roman (augustus 2022)/ Claudia Piñeiro, vertaald uit het Spaans door Mariolein Sabarte Belacortu

Een oude vrouw in Buenos Aires is ervan overtuigd dat haar dochter niet door zelfmoord, maar door een misdrijf om het leven kwam. Zijzelf kan echter geen nader onderzoek doen daar ze aan een ernstige vorm van parkinson lijdt.

Aanwezigheid

Recensie

Een psychologische roman over leven met de ziekte van Parkinson en een intieme, maar pijnlijke moeder-dochterrelatie. Elena heeft parkinson. Haar dagindeling en schaarse activiteiten hangen daardoor volledig af van de momenten dat ze haar medicijnen inneemt - haar ledematen werken dan een paar uur mee en uit ervaring weet ze precies hoeveel tijd ze heeft en wat haar actieradius is. Isabel woont aan de andere kant van de stad en hoewel de reis daarnaartoe een schier onmogelijke opgave is, móet Elena Isabel opzoeken. Zij namelijk is de enige die kan aantonen dat Elena's dochter Rita geen zelfmoord heeft gepleegd. 'Elena weet' is in een talige stijl geschreven, waarbij de lezer opgesloten zit in het lichaam en de wereld van Elena en de schrijfster geraffineerd speelt met heden en verleden. Met name geschikt voor een literaire lezersgroep. Claudia Piñeiro (1960, Buenos Aires) is romanschrijver, toneelschrijver en scriptschrijver. Ze publiceerde negen romans die met meerdere nationale en internationale prijzen zijn bekroond. Haar werk is in meer dan vijfentwintig talen vertaald.

Specificaties

Nederlands | 9789493169890 | 151 pagina's

Titel Elena weet : roman
Auteur Claudia Piñeiro
Secundaire auteur Mariolein Sabarte Belacortu
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : Meridiaan Uitgevers, augustus 2022
Overige gegevens 151 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Elena sabe. - Alfaguara, 2007 - 1e druk onder de titel: Het kwaad van Elena. - Utrecht : Signatuur, (c)2010
ISBN 9789493169890
PPN 436350440
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Ziekte van Parkinson ; Moeder-dochter relatie
Taal Nederlands