Laten we gaan!
Boek

Laten we gaan! geluiden van voertuigen ([2022])/ illustraties: Federica Iossa, tekst: Sam Taplin ; geluiden: Anthony Marks ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Prentenboek met geluid van vaar- en voertuigen. Met uitgesneden vormen in de pagina's die uitnodigen om te voelen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Geluidenboek over voertuigen van illustrator Federica Lossa en schrijver Sam Taplin. Andere geluidenboekjes die ze samen hebben gemaakt: Geluiden in de dierentuin, - op de boerderij, - in het bos, - in de jungle, en - in de nacht. Het is druk in de stad, er zijn veel geluiden, die je echt kunt horen als je op de zilverkleurige rondjes op de pagina drukt. Je hoort bijvoorbeeld de trein, mensen, een fluitje, de bus en een auto. Het is ook druk op het water, de meeuwen krijsen, een scheepstoeter toetert en een waterscooter schiet weg over de golven. Op de bouwplaats en op het veld wordt gewerkt. De dikke pagina's hebben uitgesneden figuren, waardoor een deel van de illustratie lager komt te liggen en je de vorm kunt volgen met je vinger. Er zijn ook open gesneden figuren, deze geven een speciaal effect. Eerst zie je een kikker en een kat de trap aflopen, op de volgende pagina zitten ze samen in de bus. De korte tekst is opgenomen in de kleurrijke prenten met een vriendelijke uitstraling. Fijn boek om samen te lezen: thuis, op de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781801314619

Titel Laten we gaan! : geluiden van voertuigen
Auteur Federica Iossa
Secundaire auteur Sam Taplin ; Anthony Marks ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2022]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Things that go soundbook. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2022 (Usborne sound book)
ISBN 9781801314619
PPN 437207269
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Geluiden ; Voelboeken
Taal Nederlands