Regentijd
Boek

Regentijd roman ([2022])/ José Eduardo Agualusa, uit het Portugees vertaald en van een nawoord voorzien door Harrie Lemmens

Een dichteres en een jonge radicale journalist raken betrokken bij de gewelddadige nasleep van de onafhankelijkheidsstrijd van Angola.

Aanwezigheid

Recensie

Een literaire roman waarin Angola in de jaren 70 na een bloederige koloniale oorlog onafhankelijk wordt van Portugal. De vrijheidsbeweging MPLA grijpt de macht en er ontspint zich een even gewelddadige machtsstrijd. De dichteres Lídia do Carmo Ferreira heeft de MPLA helpen oprichten, maar verzet zich tegen de koers en valt in ongenade. Ze belandt in de gevangenis waar massaal mensen op gruwelijke wijze worden gemarteld en vermoord. De dichteres en een jonge radicale journalist overleven de massamoorden. Het boek is een mengeling van werkelijkheid en fictie, waarin de auteur zijn kijk geeft op deze turbulente tijd. In talige stijl geschreven en met name geschikt voor een literaire lezersgroep. José Eduardo Agualusa (1960) en is een van de belangrijkste schrijvers van de Portugeessprekende wereld. Eerder verschenen van hem bij Koppernik 'Het genootschap van onvrijwillige dromers' en 'Een algemene theorie van het vergeten', dat werd bekroond met de International Dublin Literary Award 2017. 'Regentijd' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1996.

Specificaties

Nederlands | 9789083237077 | 263 pagina's

Titel Regentijd : roman
Auteur José Eduardo Agualusa
Secundaire auteur Harrie Lemmens
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Koppernik, [2022]
Overige gegevens 263 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Estação das chuvas : romance. - Lisboa : Dom Quixote, 1996
ISBN 9789083237077
PPN 435516396
Genre politieke roman - oorlogsroman - verzetsroman
Thematrefwoord Angola; 1975 ; Onafhankelijkheidsoorlogen ; Verzetsstrijdsters
Taal Nederlands