Hopeloos verliefd
Boek

Hopeloos verliefd avonturen van een niet-zo-blije hartenbreekster (2022)/ Rachel Renée Russell, in samenwerking met Nikki Russell en Erin Russell ; vertaling [uit het Engels]: Sofia Engelsman ; omslagafbeelding en illustraties: Rachel Renée Russell

Het is bijna Valentijnsdag. Nikki verzamelt moed om Brandon naar het schoolfeest van het jaar te vragen. Als hij maar niet met McKenzie gaat. Dagboek met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het zesde deel van de serie 'Dagboek van een muts' is drama queen Nikki in de ban van het schoolfeest. Het is inmiddels februari en Valentijnsdag komt eraan. Het voor de fans bekende hoofdpersonage maakt zich nog altijd druk om haar 'vriend' Brandon, haar BFF's en haar zusje. De grote vraag is wanneer Nikki Brandon naar het feest durft te vragen. Daar komt bij kijken dat haar aartsrivaal Mackenzie haar hopeloos in de weg zit. School maakt het voor Nikki ook niet gemakkelijk, want bij biologie krijgt ze een onverwachte toets en zwemlessen zijn een drama. De auteur weet van Nikki een herkenbare tiener te maken voor jonge meisjes die voor het eerst verliefd zijn en fan zijn van One Direction of Taylor Swift. De dagboekvorm waarin het verhaal is gegoten, geeft ruimte voor Nikki's jeugdige taalgebruik. Het boek zit vol met theatrale kreten, verzonnen woorden en smileys. De uitgebreide serie is zeer geliefd. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026164354 | 349 pagina's

Titel Hopeloos verliefd : avonturen van een niet-zo-blije hartenbreekster
Auteur Rachel Renée Russell
Secundaire auteur Nikki Russell ; Sofia Engelsman
Type materiaal Boek
Editie Vijftiende druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2022
Overige gegevens 349 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2014 - Vertaling van: Tales from a not-so-happy heartbreaker. - New York : Aladdin, 2013. - (Dork diaries)
ISBN 9789026164354
PPN 436627175
Genre schoolverhaal - romantische verhalen
Thematrefwoord Schoolleven ; Verliefdheid ; Feesten ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dagboek van een muts
Boek

Dagboek van een muts (2011-...)

vol. 6
Uitgeleend
Rachel Renée Russell