Op stap met de klas [Meeluisterboek]
Boek

Op stap met de klas [Meeluisterboek] (2022)/ Rüdiger Bertram, met tekeningen van Heribert Schulmeyer ; vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Ezra van Wilgenburg

Kai (6, ik-persoon) bezoekt mer zijn klas een museum. Zijn speciale vriend Coolman gaat ook mee en dat wordt dolle pret. AVI E3. Vanaf ca. 6,5 jaar. Met meeluistercode.

Recensie

Dit los te lezen deel uit de serie "Coolman en ik" maakt deel uit van de uitgebreide reeks "Ankertjes, starten met lezen", bedoeld voor kinderen die wat moeite hebben met lezen. Kai (6, ik-persoon) gaat met zijn klas naar een museum. Hij vindt dat maar suf, maar gelukkig gaat Kai's onzichtbare vriend Coolman ook mee. Kai kan zich niet concentreren op de verhalen van de gids in het museum, waardoor Coolman hem gemakkelijk kan verleiden tot dingen, die de juf niet zo fijn vindt. Zo laat Kai per ongeluk het alarm af gaan, als hij een scheef hangend schilderij probeert recht te hangen, klimt hij samen met Coolman op een opgezette neushoorn op wieltjes, en valt hij tegen een groot kunstwerk gemaakt van lucifers. Grappig verhaaltje met veel actie in eenvoudige veelal tweelettergrepige woorden, korte zinnen, niet te veel zinnen op een pagina en gedrukt in duidelijke schreefloze letters (AVI-E3). Vijf getitelde hoofdstukjes. Kleurrijk geïllustreerd met vele grote grappige cartooneske tekeningen, die de tekst goed ondersteunen. Met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463524896 | 39 pagina's

Titel Op stap met de klas [Meeluisterboek]
Auteur Rüdiger Bertram
Secundaire auteur Heribert Schulmeyer ; Annemarie Bon ; Ezra van Wilgenburg
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2022
Overige gegevens 39 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Meeluisterboek. - Met inlogcode - Vertaling van: Chaos beim Schulausflug. - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2015. - (Coolman und ich)
ISBN 9789463524896
PPN 436298112
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolreizen ; Fantasievriendjes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Coolman en ik
Boek

Coolman en ik (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Rüdiger Bertram
Vaantjes
Boek

Vaantjes (2015-...)

vol.
Uitgeleend