Rotterdam
Boek

Rotterdam een ode aan inefficiëntie (oktober 2022)/ Arjen van Veelen, redactie: Harminke Medendorp ; eindredactie: Andreas Jonkers

Culturele en maatschappelijke analyse van het leven in wereldstad Rotterdam, waarbij de auteur op zoek gaat naar mogelijkheden tot solidariteit in tijden van efficiency-denken, polarisatie en gentrificatie.

Aanwezigheid

Recensie

Een culturele en maatschappelijke analyse van de stedelijke cultuur van Rotterdam in de eenentwintigste eeuw. Arjen van Veelen keert na twintig jaar terug naar zijn geboortestad Rotterdam. Hij is op slag verliefd: honderden culturen leven gebroederlijk naast elkaar, met de twinkelende torens van een wereldstad ertussen. Tot hij ziet dat hele buurten worden gesloopt, armen de stad uit worden geduwd en die torens alleen voor de rijken blijken te zijn. Steeds meer dringt de vraag zich op: waar is de mens gebleven? 'Rotterdam' is een oproep tot solidariteit; een pleidooi om elkaar niet uit het oog te verliezen en een ode aan de weerbarstigheid en inefficiëntie van het leven. 'Rotterdam' is pakkend en helder geschreven, waarbij de auteur zijn persoonlijke perspectief verweeft met een bredere maatschappelijke visie. Voor een brede tot geoefende lezersgroep met interesse in hedendaagse maatschappelijke kwesties. Arjen van Veelen (1980) is schrijver, journalist en Rotterdammer. Hij schrijft onder andere voor NRC en De Correspondent.

Specificaties

Nederlands | 9789493254183 | 364 pagina's

Titel Rotterdam : een ode aan inefficiëntie
Auteur Arjen van Veelen
Secundaire auteur Harminke Medendorp
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : De Correspondent, oktober 2022
Overige gegevens 364 pagina's - kaart, plattegrond - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493254183
PPN 436342456
Rubriekscode Zuid-Holland ; Rotterdam 986.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rotterdam; Verhalen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Rotterdam