De atlas van geluk
Boek

De atlas van geluk (2022)/ [auteurs Isabel Aparici Turrado e.a.], vertaald [uit het Spaans] door Joke Mayer, Fraukje van Boheemen, Elize van Loon, Jan-Pieter Schaper en Danielle Wijnen

Onderzoek naar de verschillende betekenissen van het fenomeen geluk over de hele wereld, cartografisch in beeld gebracht door experts op het gebied van geografie, antropologie en geschiedenis.

Aanwezigheid

Recensie

Een onderzoek naar de wereldwijde betekenissen van geluk in woord en beeld. Door twee nauw met elkaar verweven takken van wetenschap, cartografie en geografie, samen te brengen, schetsen negen experts een beeld van het fenomeen geluk. Onderzoek wijst uit dat we gemiddeld steeds gelukkiger worden, maar blijft dat geluk ook groeien in de toekomst? Waar hangt geluk vanaf, en verschilt dat per cultuur of regio? Aan de hand van meer dan driehonderd kaarten, grafieken en tabellen wordt een grote hoeveelheid onderwerpen behandeld die van invloed zijn op ons geluk, van werk en milieu tot de coronapandemie, fastfood en LHBTIQ+. 'De atlas van geluk' bestaat uit korte segmenten geschreven in een heldere, toegankelijke stijl, en bevat een grote hoeveelheid kleurrijke cartografische illustraties.

Specificaties

Nederlands | 9789000384556 | 191 pagina's

Titel De atlas van geluk
Secundaire auteur Joke Mayer
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, 2022
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Atlas de los países en busca de felicidad. - Larousse Editorial, 2021
ISBN 9789000384556
PPN 435621467
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geluk; Atlassen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Geluk