Wie is er hier het dapperst?
Boek

Wie is er hier het dapperst? (2018)/ tekst Lorenz Pauli, illustraties Kathrin Schärer ; vertaald [uit het Duits] door Edward van de Vendel

Muis, Kikker, Slak en Mus doen een wedstrijd wie het dapperst is. Om de beurt laten ze zien wat ze durven, maar dan zegt Mus niet meer mee te willen doen. Oblong prentenboek met sfeervolle illustraties in zachte, frisse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Muis, Kikker, Slak en Mus doen een wedstrijd wie het dapperst is. Om de beurt laten ze zien wat ze durven. Zo zwemt Muis een heel stuk onder water, Kikker eet een hele waterlelie en Slak verlaat even zijn huis. Mus echter, zegt na lang denken, niet mee te willen doen. De andere begrijpen het niet meteen, maar "nee" durven zeggen kan echt dapper zijn. Prachtig prentenboek in oblong formaat met een prettig leesbaar verhaal over een herkenbaar thema. Bovendien blijkt dat wat voor de een dapper is, voor de ander gemakkelijk kan zijn. Ook rijst de vraag wat "dapper zijn" inhoudt. Is dat bijv. als een insectenetende kikker opeens groente verorbert? Of is dat alleen maar dom? De clou werkt hier dan ook als een eye opener. De fraaie, sfeervolle illustraties, ook op de schutbladen, zijn meestal meer dan paginagroot. De zachte en toch frisse kleuren zijn vooral in groen-, geel-, bruin- en grijstinten. Planten en dieren zijn naar de realiteit getekend. Alleen de houdingen van Muis en soms van Kikker, zijn vermenselijkt. Fijn boek dat aanknopingspunten biedt om met kinderen te praten over durven en moed. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025742140

Titel Wie is er hier het dapperst?
Auteur Lorenz Pauli
Secundaire auteur Kathrin Schärer ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2018
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 30 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2007 - Vertaling van: Mutig, Mutig. - Zürich : Atlantis, (c)2006
ISBN 9789025742140
PPN 437397963
Thematrefwoord Moed ; Angsten
Taal Nederlands