Aboriginalkunst
Boek

Aboriginalkunst ([2022])/ hoofdredactie Mia Goes, Antoine Ullmann en Christian Nobial, aan dit nummer werkten mee: Caroline Bléteau, Maïlys Celeux-Lanval, Louise Heugel, Pauline Illa, Laetitia Le Moine, Émilie Martin-Neute, Olivier Morel, Giacomo Nanni, Éloi Rousseau, Clémence Simon en Lisette Wiegers

Niet direct te bevatten kunst vol kleur en geheime betekenissen. Een mooie introductie in Aboriginalkunst. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Veel beeldende kunst sluit aan bij Westerse ogen en is daarom ook door kinderen te bekijken. Dat geldt in veel mindere mate voor etnische kunst, zoals in dit geval Aboriginalkunst. Daar is veel meer context bij nodig, en dat wordt in dit Dada-nummer ook geboden. Toch blijft de vraag of de geboden toelichting niet hier en daar tekort schiet: te ver van ons bed, te abstract, soms denkstappen overslaand. Dat maakt het voor jongere kinderen minder geschikt. Maar dat laat onverlet dat dit een fraaie inleiding kan zijn op een boeiende cultuur met een heel andere denkwijze over het universum, en de betekenis van kunst. Ook het spelen met de traditionele vormen door jonge kunstenaars komt aan bod. Prachtige illustraties, weer veel denk- en doewerk en een verklarende woordenlijst. Vanaf ongeveer 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059309623 | 49 pagina's

Titel Aboriginalkunst
Secundaire auteur Mia Goes ; Antoine Ullmann ; Christian Nobial ; Caroline Bléteau
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2022]
Overige gegevens 49 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789059309623
PPN 435608525
Rubriekscode Australië 705.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beeldende kunst; Aborigines
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Aborigines

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. no 112
Niet uitleenbaar