Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Op zoek naar geluk
Boek

Op zoek naar geluk (2022)/ Charlotte Jacobi, vertaling [uit het Duits]: Caro van Tienhoven

Een vrouw probeert in het Straatsburg van vlak na de Eerste Wereldoorlog een familiepatisserie nieuw leven in te blazen.

Aanwezigheid

Recensie

Een historische roman over liefde, familie, tegenslagen en optimisme. Het verhaal speelt zich af in het Straatsburg van vlak na de Eerste Wereldoorlog en volgt de levens van de families Picard en Tritschler. De families waren ooit aartsvijanden met rivaliserende patisserieën. Nu probeert patisserietalent Ruth samen met tante Ida de bakkerij nieuw leven in te blazen. Maar in de nasleep van de oorlog blijven veel klanten weg. Wanneer Ruths oude geliefde Marcel getraumatiseerd terugkeert van het front en de Spaanse griep toeslaat, wordt Ruths wens voor de patisserie alleen maar moeilijker. In toegankelijke, prettige stijl geschreven. Voor de lezers van Corina Bomann en Anne Jacobs. Charlotte Jacobi is het pseudoniem van Eva-Maria Bast en Jørn Precht. Eva is journalist en schrijver. Jørn is professor aan de Stuttgarter Hochschule en scenarist. Samen sleepten ze al meerdere prijzen in de wacht. Deel 2 van De patisserie.*

Specificaties

Nederlands | 9789401618663 | 400 pagina's

Titel Op zoek naar geluk
Auteur Charlotte Jacobi
Secundaire auteur Caro van Tienhoven
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Xander, 2022
Overige gegevens 400 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Schicksalsjahre. - München : Piper Verlag GmbH, (c)2022. - (Die Patisserie am Münsterplatz)
ISBN 9789401618663
PPN 43779377X
Genre historische roman - romantische verhalen
Thematrefwoord Familiebedrijven ; Straatsburg; 20e eeuw ; Spaanse griep ; Banketbakkerijen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De patisserie
Boek

De patisserie (2022-...)

vol. 2
Uitgeleend
Charlotte Jacobi