De bril van Mol
Boek

De bril van Mol een flapjesboek ([2022])/ Julia Donaldson, Axel Scheffler, vertaling [uit het Engels]: Johanna Rijnbergen

In dit prentenboek kan Mol de krant niet lezen want hij is zijn bril kwijt. Hij zoekt overal. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mol wil de krant gaan lezen maar is zijn bril kwijt. Hij gaat op zoek in huis, maar kan zijn bril nergens vinden. Hij zoekt onder de vloer, in de tuin, en zelfs in het water van de vijver. Bij de snoepwinkel van Wezel heeft hij zijn bril ook niet laten liggen, maar hij krijgt wel een lolly. Na al dat zoeken nodigt hij zijn vrienden uit en als hij dan de theepot tevoorschijn haalt 'hoort hij een vreemd geluid...'. Deeltje uit de hardkartonnen oblong boekenserie met afgeronde hoeken van de auteur en illustrator, die grote bekendheid kregen met hun boeken over de Gruffalo. Op elke pagina wordt de jonge lezer uitgenodigd om mee te zoeken naar de bril door steeds op de rechterpagina een flapje open te maken. De tekst met vierregelig rijm (abcb) laat zich goed voorlezen. De kleurrijke illustraties met veel details geven het verhaal een extra dimensie, en ook de kans om bij interactief voorlezen het verhaal verder uit te breiden. Het slot is verrassend en roept de vraag op hoe de bril daar nu terechtgekomen zou kunnen zijn. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047713845

Titel De bril van Mol : een flapjesboek
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Axel Scheffler ; Johanna Rijnbergen
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2022]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 20 cm
Annotatie Tekst Julia Donaldson ; illustraties Axel Scheffler - Vertaling van: Mole's spectacles. - London : Macmillan Children's Books, (c)2022. - (Tales from Acorn Wood)
ISBN 9789047713845
PPN 437480496
Genre dierenleven
Thematrefwoord Brillen ; Slechtzienden ; Zoektochten ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Eikenbosverhalen
Boek

Eikenbosverhalen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Julia Donaldson