De erfgenamen van het land
Boek

De erfgenamen van het land ([2022])/ Tamara McKinley, vertaling [uit het Engels]: Els Franci-Ekeler

In de tweede helft van de 19e eeuw krijgt een jong echtpaar in Australië te maken met de goudkoorts, de start van een nieuwe nederzetting en Aboriginals.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 29/11/2024
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. - Literaire romans MCKI

Recensie

De pasgetrouwde Ruby trekt de binnenlanden van Australië in om daar een boerderij te beginnen, maar echtgenoot James raakt in de ban van de goudkoorts. In het statige huis van een gerenommeerd zakenman wordt te veel financieel risico genomen bij een spoorwegsyndicaat. Als jonge onderwijzeres komt Jesse vanuit Engeland naar Australië om daar uiteindelijk haar geluk te vinden. Een voor wreedheden gevlucht aboriginal meisje vindt onderdak bij Ruby. En zo weeft de schrijfster in dit zelfstandig te lezen afsluitende derde deel over het Australië van de 19e eeuw al deze (en meer) verhalen tot een prachtige familieroman. Evenals in 'Het land achter de horizon' en 'De verre kolonie' geeft ze blijk van haar kennis van en liefde voor de geschiedenis en de bewoners van dit land. Uiteindelijk komen alle verhaallijnen bij elkaar en heeft de in dit genre geïnteresseerde lezer(es), mede door de goede verteltrant en opbouw van het verhaal, enige uren echt leesplezier achter de rug. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789026164088 | 411 pagina's

Titel De erfgenamen van het land
Uniforme titel Rode aarde ; 3
Auteur Tamara McKinley
Secundaire auteur Els Franci-Ekeler
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : De Fontein, [2022]
Overige gegevens 411 pagina's - plattegrond - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Baarn : De Kern, 2010 - (Rode aarde ; 3) - Vertaling van: Legacy. - Hodder & Stoughton, 2009 - Vervolg op: De verre kolonie
ISBN 9789026164088
PPN 436967960
Genre historische roman
Thematrefwoord Australië; 19e eeuw
Taal Nederlands