Fietsen langs het Pieterpad
Boek

Fietsen langs het Pieterpad van Pieterburen naar de Pietersberg (of omgekeerd) (2022)/ Ad Snelderwaard, fotoredactie: Robert Poutsma

Beschrijving van een fietsroute in zestien etappes (515 km) van Noord-Groningen naar Zuid-Limburg langs de beroemde langeafstandswandelroute het Pieterpad, met overnachtingsadressen.

Recensie

Gids met beschrijving van een fietsroute in zestien etappes (515 km) van Pieterburen (provincie Groningen) naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg, via of langs (daar waar fietsen op de wandelroute onmogelijk is) de beroemde langeafstandswandelroute het Pieterpad. Grotendeels wordt gebruikgemaakt van het fietsroutenetwerk. Het boek is dik voor een fietsgids, maar de routekaartjes van 1:100.000 achterin zijn uitscheurbaar en passen in de doorzichtige hoes van een stuurtas. Wat deze gids onderscheidt zijn twee kadertjes bij elke etappe: 'Het mooiste aan dit traject' en 'Ontmoeting'. Het mooiste traject is de persoonlijke keuze van de auteur en in de 'Ontmoeting' komt een plaatselijke bewoner aan het woord. De uitgebreide teksten over verleden en heden zijn op een lekker leesbare en zeer toegankelijke manier geschreven. Ook de korte intro's per etappe verbinden heden en verleden, waardoor de lezer/fietser geprikkeld wordt om het landschap te gaan verkennen. Een waardevolle, zeer complete gids voor de vakantiefietser die Nederland op twee wielen wil verkennen. Bevat veel aantrekkelijke foto's en duidelijke topografische routekaartjes in kleur. Met overnachtingsadressen. Via www.uitgeverijelmar.nl zijn gps-tracks te downloaden.

Specificaties

Nederlands | 9789038928685 | 240 pagina's

Titel Fietsen langs het Pieterpad : van Pieterburen naar de Pietersberg (of omgekeerd)
Auteur Ad Snelderwaard
Secundaire auteur Robert Poutsma
Type materiaal Boek
Editie Vierde, geactualiseerde druk;
Uitgave Delft : Elmar, 2022
Overige gegevens 240 pagina's, 16 pagina's kaarten - illustraties, kaarten - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: 2020
ISBN 9789038928685
PPN 437515729
Rubriekscode 985.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fietstochten; Oost-Nederland
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Fietstochten